Einde provinciale financieringsregelingen en doorontwikkeling van publiek-private regelingen

Vanaf 2025 stoppen de provinciale regelingen van Hedendaagse Cultuur Provincie Noord-Brabant, die Brabant C namens de Provincie Noord-Brabant uitvoert: Paragrafen 11 (Nationaal Project) en 13 (Matching impactproject). De Provincie Noord-Brabant heeft besloten om te stoppen met deze regelingen. Brabant C krijgt per 2025 een andere opdracht van de provincie: de doorontwikkeling naar een publiek-privaat fonds. De subsidieplafonds van deze provinciale regelingen zijn tevens bereikt voor 2024. Binnen deze regelingen kunnen dus geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend. In 2025 zal Brabant C nieuwe publiek-private regelingen opstarten.

Transitie naar publiek-privaat cultuurfonds
Brabant C is in transitie naar een publiek-privaat cultuurfonds. We investeren in creativiteit met blijvende maatschappelijke impact en verbinden de creatieve potentie van Brabant met de uitdagingen van vandaag. Hiervoor verbinden we culturele, publieke en private partners. We zoeken actief samenwerkingen om de financiƫle middelen voor de Brabantse cultuursector te behouden en te vergroten. Maar Brabant C is meer dan een investeringsfonds: wij zijn co-financier, matchmaker en ontwikkelaar. We ondersteunen cultuurprojecten met publiek-private middelen, bouwen netwerken, delen kennis en spelen met onze maatwerkaanpak in op specifieke uitdagingen van onze partners.

Nieuwe financieringsregelingen voor cultuur
We werken hard aan onze nieuwe propositie als publiek-privaat fonds, waarin we samenwerken met publieke en private partijen om de financiƫle middelen voor de Brabantse cultuursector te behouden en vergroten. Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor 2025 in ontwikkeling, naast de bestaande regeling ASML X Brabant C. Naar verwachting kunnen we hierover in november meer bekendmaken. Houd onze website in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Beeld: Riccardo De Vecchi